Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Bozena mioduszewska Danuta E W . Sara11 Anna Rzymyszkiewicz Jagoda Wolicka (4377 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Grzes203 napisał:
Sethur napisał:
frihed napisał:
norwescy lekarze potrafia przypisywac tylko,tylko i jeszcze raz tylko PARACET!!!!

No nie przesadzaj, mi przepisali IBUX

Farciarz!!

Farciarz??? Farciarz to ja jestem, bo mi sprzedali w Rema 1000 bez recepty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Grzes203 napisał:
Sethur napisał:
frihed napisał:
norwescy lekarze potrafia przypisywac tylko,tylko i jeszcze raz tylko PARACET!!!!

Farciarz!!

Farciarz??? Farciarz to ja jestem, bo mi sprzedali w Rema 1000 bez recepty

YYhhh... Jak to zrobilas??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Grzes203 napisał:
Sethur napisał:
frihed napisał:

Farciarz!!

jako lek przeciwdzialajacy dyskopatii dostalem od lekarza Pinex forte- z lekka nutka morfinki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Ja dostałem po operacji nadgarstka 150 szt pineks forte i powiem Ci że nie jest to wcale z lekką nutką, tylko całkiem mocną bas nutą, skoro potem doktor z legekontor nie chciał mi więcej przepisać.
Ale ogólnie trzymać sie od nich jak najdalej i najżadziej, co potencjalnym mamusiom jest ciężko.Pzdr.WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
BiZi napisał:
toja,
moja bratowa jest teraz w ciazy w 4 miesiacu, do tej pory nie miala badania USG , moja zona jak byla w ciazy to mimo wizyt u tutejszego lekarza jezdzila raz w miesiacu do PL do swojego dżina , do 18 tygodnia miala porobione badania typu, cytomegalia, toksoplazmoza, krzywa cukrowa i cus tam jeszcze ale ja nie pamietam , a tutaj moja bratowa nie miala zadnych badan. Moja zona podczas wizyt u fastlege byla przerazona podejsciem do ciazy .

Moja luba radzic Ci, ze jak masz mozliwosc jedz do PL i zrob prywatnie wszystkie potrzebne badania i USG, dla wlasnego spokoju.

Ewentualnie poszukaj kogos tutaj kto zna sie na rzeczy. Chociaz ciezko...bo nam sie nie udalo...

Moja zona dodaje jeszcze "dla pocieszenia", ze porod byl rewelacyjny ( rodzila w Oslo w Ulleval) bez porownania do PL.
Pierwsza corka ur. sie w PL

Podejrzewam ,że nie były to badania ze skierowaniem od lekarza rodzinnego,prawda BiZi ?
Korzystając z jakichkolwiek usług płatnych,możemy bardzo dużo i bardzo szybko załatwić.
Czy to w kraju ,czy tu.
Gdybyś tak troszkę posłuchał tych co się muszą leczyć w kraju na NFZ,to chyba byś zmienił co nieco zdanie.
A może i nawet znasz ten problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
nawet prywatne wizyty w niczym nie pomogą...(chodzi mi tutaj o PL) co z tego,że usg za każdym razem i wyniki... ja przez cały okres ciąży do rozwiązania chodziłam prywatnie, płaciłam za każde głupie 10min wizyty 80zł, mówiłam ze coś nie tak sie dzieje z dzieckiem i ze mną,a lekarz to lekceważył i 3 razy po wizycie lądowałam w szpitalu na 2 tyg... w szpitalu nawet sie mnie nie pytał o samopoczucie i nie badał.... więc?? moja odp-głupia byłam że do końca do niego chodziłam o mały włos a dziecko bym straciła...na szczescie jest zdrowiutka i oby tak dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
mnie leczy polska lekarka 8 miesiecy na problemy ze snem i oddychaniem
mialem zlamany nos i kosci jarzmowe z przemieszczeniem
dostalem pinex recepta wierokrotna i leki na uspokojenie i nawet skierowanie do psychiatry
ale po tym jak wyszla cysta ,moze polip z nosa to stwierdzila ze powinien mnie leczyc inny lekarz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
no to gdzie tych dobrych konowałów mamy szukać ?

Tu nie,w kraju nie, a może w chinach

Masz rację madalen,znam co nieco naszą służbę zdrowia państwową i prywatną z własnych doświadczeń,i wiem jaki to jest ból dla tych którzy stracili najbliższych z różnych przyczyn zdrowotnych.
Wniosek nasuwa się tylko jeden,sory trzy.
1)mieć kasę
2)znajomości
3)szczęście
reszta to pikuś
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
magdalena_d84 no naprawdę Ci się dziwie że nie zmieniłaś lekarza ale dobrze że jest ok.musiałaś trafić na jakiegoś h...ja chodziłam z pierwszym dzieckiem w PLna ubezpieczenie i opiekę miałam zarąbistą jak i w czasie porodu i po,jeżeli miałam jakieś wątpliwości to wszystko miałam wyjaśnione plus dodatkowe badania,ale niestety taka nasza Polska kochana że niektórzy mają nas daleko w du...dużo zdrowia dla niuni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
retier1 napisał:
BiZi napisał:
toja,
moja bratowa jest teraz w ciazy w 4 miesiacu, do tej pory nie miala badania USG , moja zona jak byla w ciazy to mimo wizyt u tutejszego lekarza jezdzila raz w miesiacu do PL do swojego dżina , do 18 tygodnia miala porobione badania typu, cytomegalia, toksoplazmoza, krzywa cukrowa i cus tam jeszcze ale ja nie pamietam , a tutaj moja bratowa nie miala zadnych badan. Moja zona podczas wizyt u fastlege byla przerazona podejsciem do ciazy .

Moja luba radzic Ci, ze jak masz mozliwosc jedz do PL i zrob prywatnie wszystkie potrzebne badania i USG, dla wlasnego spokoju.

Ewentualnie poszukaj kogos tutaj kto zna sie na rzeczy. Chociaz ciezko...bo nam sie nie udalo...

Moja zona dodaje jeszcze "dla pocieszenia", ze porod byl rewelacyjny ( rodzila w Oslo w Ulleval) bez porownania do PL.
Pierwsza corka ur. sie w PL

Podejrzewam ,że nie były to badania ze skierowaniem od lekarza rodzinnego,prawda BiZi ?
Korzystając z jakichkolwiek usług płatnych,możemy bardzo dużo i bardzo szybko załatwić.
Czy to w kraju ,czy tu.
Gdybyś tak troszkę posłuchał tych co się muszą leczyć w kraju na NFZ,to chyba byś zmienił co nieco zdanie.
A może i nawet znasz ten problem.

Powiem Ci szczerze, ze wszystko w PL zalatwialismy prywatnie, poniewaz nie mamy ubezpieczenia w PL, a na karty Navu nie chcieli nas zarejestrowac do lekarza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok